Xarxes socials:
alcala
Ciudades reinventadas

“Us convidaria a sortir al pur aire de primavera per a recórrer, junts, aquests espais i aquests temps; l'arquitectura i la història s'uneixen en unes pedres que són Patrimoni de la Humanitat”. José Hierro 

Alcalá de Henares simbolitza, com cap altra, la ciutat que sorgeix d'entre la llengua, la literatura i el patrimoni; una llengua que, a més, es converteix cada dia en diverses llengües. L'idioma de la ciutat és plural, exòtic, tolerant, enriquit per totes i cadascuna de les identitats que defineixen el mestissatge de les nostres urbs.

Ciutat sàvia com la seva universitat, suggereix bellesa a cada pas. Ciutat del Renaixement, urbs intellectual dedicada a Déu i als homes, en la qual hi pensaven i escrivien.

El 1547, a Alcalà de Henares va néixer, i va viure els seus primers anys, Miguel de Cervantes, l'autor universal del Quixot. Actualment, la seva casa natal convertida en museu, magnífic exemple d'habitatge castellà del segle XVI, inclou una magnífica collecció d'edicions cervantines.

Alcalá atresora importants jaciments arqueològics que ens parlen de la Complutum dels romans, un excellent entramat urbà medieval que va permetre la convivència de tres cultures i tres religions i, sobretot, de la perfecta Ciutat del Saber i Ciutat de Déu que, dissenyada per la mà sabia del cardenal Cisneros, permet gaudir avui d'un conjunt únic de magnífiques construccions del Renaixement i del Barroc, entre les quals destaca la gran obra de la seva universitat. Aquesta excepcional riquesa impulsa Alcalà de Henares en el segle XXI, convertida en un referent turístic i cultural.

La ciutat entrellaça des de sempre la seva ànima, que és l'escriptura, el saber i la cultura, amb el seu cos, lloc on acollia aquells que van escollir el camí del pensament. Passejar per Alcalá de Henares suposa seguir la ruta i la vida de la ciutat i de l'escriptor; seguir passes i petjades marcades en carrers, tàpies, murs i papers. Tot barrejat i tot disposat per a oferir un espectacle majestuós, renovat avui i obert a un futur que només es podria comparar a aquells anys del segle XVI, quan tot allò que passava aquí semblava una llegenda.

Informació turística:
           
Colaboradores:
                           
          RTVE   Ciudades Mexicanas Patrimonio Mundial   Ciudades Mexicanas Patrimonio Mundial
© Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España, 2024